Tips!
- Prova att göra fyra fördjupningar i pytten och knäcka ner äggen i dem. Ugnsbaka i 200 grader i mitten av ugnen tills äggen stelnat.
- Harissa är en nordafrikansk kryddblandning med chili och olika kryddor. Finns i välsorterade matbutiker.
Du behöver
- 1 kålrot, ca 500 gram
- 4 potatisar, fasta
- 1 klyfta rotselleri, ca 200 gram
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 2 matskedar smör
- 2 matskedar olivolja
- 1 matsked harissa (chilipasta)
- Salt och svartpeppar
- 4 ägg Garnering och servering
- 2 matskedar finhackad bladpersilja
- Bröd
- Tjock yoghurt
Gör så här
Skala och skär kålrot, potatis, selleri och morötter i små bitar. Skala och finhacka lök.
Hetta upp en rejäl stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs löken i några minuter tills den fått lite färg och börjat mjukna.
Häll ner resten av de hackade grönsakerna och stek tills de mjuknat, rör då och då. Krydda med harissa, salt och peppar, blanda.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja eller smör. Stek äggen på en sida tills vitan stelnat och gulan är krämig.
Garnering och servering: Toppa rätten med persilja. Servera gärna med gott bröd och någon matsked tjock yoghurt.