Pytt i panna med rotfrukter och örter

Pytt i panna med olika sorters rotfrukter och kryddig harissa. Här passar även att smaksätta med torkade örter som timjan och rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tips!

  • Prova att göra fyra fördjupningar i pytten och knäcka ner äggen i dem. Ugnsbaka i 200 grader i mitten av ugnen tills äggen stelnat.
  • Harissa är en nordafrikansk kryddblandning med chili och olika kryddor. Finns i välsorterade matbutiker.

Du behöver

  • 1 kålrot, ca 500 gram
  • 4 potatisar, fasta
  • 1 klyfta rotselleri, ca 200 gram
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 matskedar smör
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 matsked harissa (chilipasta)
  • Salt och svartpeppar
  • 4 ägg
  • Garnering och servering
  • 2 matskedar finhackad bladpersilja
  • Bröd
  • Tjock yoghurt

Gör så här

1

Skala och skär kålrot, potatis, selleri och morötter i små bitar. Skala och finhacka lök.

2

Hetta upp en rejäl stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs löken i några minuter tills den fått lite färg och börjat mjukna.

3

Häll ner resten av de hackade grönsakerna och stek tills de mjuknat, rör då och då. Krydda med harissa, salt och peppar, blanda.

4

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja eller smör. Stek äggen på en sida tills vitan stelnat och gulan är krämig.

5

Garnering och servering: Toppa rätten med persilja. Servera gärna med gott bröd och någon matsked tjock yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top