Morotssoppa med curry och kokos

Mättande och god morotssoppa med linser och curry som dessutom är vegansk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tips

Toppa soppan med grönkål som frästs snabbt i stekpanna med några matskedar olivolja till fin krispighet.

Du behöver

  • 500 gram morötter
  • 3 potatisar, fasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 matsked curry
  • 2 deciliter röda linser
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt och svartpeppar
  • 1 deciliter kokosmjölk
  • 2–3 msk grovhackad koriander eller mynta

Gör så här

1

Skala och dela morötter och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp en rejäl kastrull med olivolja. Fräs löken i några minuter tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och krydda med curry, fräs i någon minut till.

3

Tillsätt morötter och potatis. Häll ner linser, vatten och buljong. Låt soppan få ett uppkok och sjud under lock tills morötter och potatis mjuknat och linserna är genomkokta.

4

Smaka av med salt och peppar och skeda upp i skålar. Ringla på kokosmjölk och toppa med örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top