Du behöver
- 6 palsternackor, ca 500 gram
- 1 matsked vit misopasta
- 2 matskedar ljus soja, japansk
- 2 matskedar rapsolja
- 1 matsked flytande honung
- 1 matsked sesamolja
- 1 tesked finriven ingefära
- ½ röd chili, finhackad
- Svartpeppar
- 4 portioner basmatiris
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 2–3 matskedar grovhackad koriander
- 1 matsked rostade sesamfrön Servering
- 1 gemsallad, plockad
- 1 lime, i klyftor Gurksallad
- Gurka
- 1 lime
- Några matskedar sweetchilisås
Gör så här
Skala och dela palsternackorna i långa stavar. Lägg ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Blanda misopasta, soja, rapsolja, honung, sesamolja, ingefära och chili, fördela blandningen över palsternackorna. Krydda med lite svartpeppar och blanda.
Rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg.
Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg upp riset på tallrikar, lägg på rostad palsternacka och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.
Gurksallad: Skär gurka i tunna skivor, smaksätt med saften från 1 lime och några matskedar sweetchilisås.
Servera tillsammans med sallad, limeklyftor och gurksallad.