Misostekt palsternacka

Asiatiskt möter svenskt! Sötman i palsternackan bryter av fint mot misopastan och sojan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 palsternackor, ca 500 gram
  • 1 matsked vit misopasta
  • 2 matskedar ljus soja, japansk
  • 2 matskedar rapsolja
  • 1 matsked flytande honung
  • 1 matsked sesamolja
  • 1 tesked finriven ingefära
  • ½ röd chili, finhackad
  • Svartpeppar
  • 4 portioner basmatiris
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 2–3 matskedar grovhackad koriander
  • 1 matsked rostade sesamfrön
  • Servering
  • 1 gemsallad, plockad
  • 1 lime, i klyftor
  • Gurksallad
  • Gurka
  • 1 lime
  • Några matskedar sweetchilisås

Gör så här

1

Skala och dela palsternackorna i långa stavar. Lägg ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Blanda misopasta, soja, rapsolja, honung, sesamolja, ingefära och chili, fördela blandningen över palsternackorna. Krydda med lite svartpeppar och blanda.

3

Rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg.

4

Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.

5

Lägg upp riset på tallrikar, lägg på rostad palsternacka och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.

6

Gurksallad: Skär gurka i tunna skivor, smaksätt med saften från 1 lime och några matskedar sweetchilisås.

7

Servera tillsammans med sallad, limeklyftor och gurksallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top