Rostade tomater
Lägg tomaterna i en långpanna med bakplåtspapper. Häll på lite olja och grilla strax under ugnens mitt i
225 grader i 15–20 minuter.
Du behöver
- 140 gram skrivat bacon
- 4 fläskkotletter, ca 700 gram
- Salt och svartpeppar
- Smör till stekning Bacon- och svampsås
- 200 gram skogschampinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 3 matskedar hackad persilja
- 2 deciliter vatten
- 3 matskedar kalvfond
- 3 deciliter vispad grädde
- 2 teskedar majsstärkelse Servering
- Rostad klyftpotatis
- Rostade tomater
Gör så här
Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och dela i bitar.
Snitta kotletterna lätt i sidan och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna runt om. Ta upp dem.
Bacon- och svampsås: Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.
Hetta upp smör och stek svamp och vitlök blanka. Ta undan halva mängden till topping.
Vänd ner tomater, bacon och persilja. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt puttra i ca 5 minuter.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp. Lägg ner kotletterna i såsen och sjud tills de är klara.
Lägg upp i en skål och toppa med resten av svampen.
Servera med klyftpotatis och rostade tomater.