Friterade mozarellabollar med smakrik paprikasås

Friterade mozzarellabollar är fantastiskt gott! Doppa dem i en kall och smakrik mojo rojo-sås, det ger en trevlig smakbrytning.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 2 paket mozzarellabollar à 125 gram
  • 1 deciliter vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 1 ½ deciliter panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 ½ tesked fransk örtkrydda
  • Salt
  • 5-6 dl rapsolja
  • Mojo rojo-sås
  • 1 stor grillad paprika
  • 1 skiva vitt formbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kryddmått spiskummin
  • 1 kryddmått chilipulver
  • ½ deciliter olivolja
  • ½ matsked vinäger
  • ½ matsked kallt vatten
  • Salt och peppar

Gör så här

1

Mojo rojo-sås: Lägg paprikan i en matberedare. Dela brödet i mindre bitar och riv eller pressa vitlöken. Tillsätt bröd, vitlöksklyfta, spiskummin, chilipulver, olivolja, vinäger och vatten.

2

Kör alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt.

3

Låt mozzarellabollarna rinna av i en sil. Lägg vetemjöl i en djup tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan djup tallrik. Blanda panko, örtkrydda och salt i en tredje djup tallrik.

4

Doppa bollarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.

5

Värm rapsoljan i en liten kastrull. Lägg i en liten bit vitt bröd. När den blir ljusbrun är det dags att fritera. Lägg i bollarna, två i taget, i den heta oljan. Ta upp dem när de fått färg och låt dem rinna av på hushållspapper.

6

Servera mozzarellabollarna varma eller ljumma med mojo rojo-såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top