Du behöver
- 2 paket mozzarellabollar à 125 gram
- 1 deciliter vetemjöl
- 1 stort ägg
- 1 ½ deciliter panko (asiatiskt ströbröd)
- 1 ½ tesked fransk örtkrydda
- Salt
- 5-6 dl rapsolja Mojo rojo-sås
- 1 stor grillad paprika
- 1 skiva vitt formbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kryddmått spiskummin
- 1 kryddmått chilipulver
- ½ deciliter olivolja
- ½ matsked vinäger
- ½ matsked kallt vatten
- Salt och peppar
Gör så här
Mojo rojo-sås: Lägg paprikan i en matberedare. Dela brödet i mindre bitar och riv eller pressa vitlöken. Tillsätt bröd, vitlöksklyfta, spiskummin, chilipulver, olivolja, vinäger och vatten.
Kör alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt.
Låt mozzarellabollarna rinna av i en sil. Lägg vetemjöl i en djup tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan djup tallrik. Blanda panko, örtkrydda och salt i en tredje djup tallrik.
Doppa bollarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.
Värm rapsoljan i en liten kastrull. Lägg i en liten bit vitt bröd. När den blir ljusbrun är det dags att fritera. Lägg i bollarna, två i taget, i den heta oljan. Ta upp dem när de fått färg och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera mozzarellabollarna varma eller ljumma med mojo rojo-såsen.