Du behöver
- 1 sötpotatis, ca 200 gram
- 1 rödlök
- 2–3 matskedar olivolja
- 1 kryddmått salt
- 1 förpackning färsk pizzadeg
- 10–15 ostskivor, t.ex. Hushållsost
- 5–6 örtkvistar, t.ex. rosmarin
- Nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Skala och skiva löken.
Bred ut potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med olja. Blanda löken med resten av oljan och strö den över potatisen. Salta.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är nätt och jämt mjuk.
Kavla ut pizzadegen till en rundel, ca 30 cm i diameter.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg.
Ta ut pizzan och lägg på ostskivorna. Toppa med potatisen och löken.
Strö över örterna och grädda pizzan i ytterligare ca 5 minuter tills osten smält och allt är genomvarmt. Peppra.