Läcker sötpotatispizza

Låt sötpotatispizzan bli ett nytt inslag på glöggfesten!

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner

Du behöver

  • 1 sötpotatis, ca 200 gram
  • 1 rödlök
  • 2–3 matskedar olivolja
  • 1 kryddmått salt
  • 1 förpackning färsk pizzadeg
  • 10–15 ostskivor, t.ex. Hushållsost
  • 5–6 örtkvistar, t.ex. rosmarin
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Skala och skiva löken.

2

Bred ut potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med olja. Blanda löken med resten av oljan och strö den över potatisen. Salta.

3

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är nätt och jämt mjuk.

4

Kavla ut pizzadegen till en rundel, ca 30 cm i diameter.

5

Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg.

6

Ta ut pizzan och lägg på ostskivorna. Toppa med potatisen och löken.

7

Strö över örterna och grädda pizzan i ytterligare ca 5 minuter tills osten smält och allt är genomvarmt. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top