Du behöver
- 350 gram valfri pasta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 matskedar smör
- 1 matsked olivolja
- 600 gram högrevsfärs
- 1 liten zucchini
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 1 röd chilifrukt
- 1 burk körsbärstomater, 400 gram
- 3 matskedar tomatpuré
- 1 deciliter rött vin
- 2 matskedar kalvfond
- 2 matskedar finhackad basilika
- 1 matsked finhackad timjan
- 1 lagerblad
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 1 förpackning blandade vita bönor, 380 gram
Gör så här
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs löken blank. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Ansa och tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Vänd ner grönsakerna i färsen tillsammans med körsbärstomater, tomatpuré, vin, fond och kryddor. Låt blandningen koka upp.
Sänk värmen och låt blandningen puttra i 15–20 minuter. Skölj bönorna i vatten, låt rinna av och vänd ner dem i såsen. Låt dem bli varma.
Servera såsen till pastan. Toppa med lite kryddgrönt och nyriven parmesan.