Pasta bolognese med bönor

Bolognesen blir mustig och god med högrevsfärs och vita bönor.


4 portioner

Du behöver

  • 350 gram valfri pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 1 matsked olivolja
  • 600 gram högrevsfärs
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 burk körsbärstomater, 400 gram
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 1 deciliter rött vin
  • 2 matskedar kalvfond
  • 2 matskedar finhackad basilika
  • 1 matsked finhackad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 förpackning blandade vita bönor, 380 gram

Gör så här

1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs löken blank. Tillsätt färsen och fräs den smulig.

3

Ansa och tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

4

Vänd ner grönsakerna i färsen tillsammans med körsbärstomater, tomatpuré, vin, fond och kryddor. Låt blandningen koka upp.

5

Sänk värmen och låt blandningen puttra i 15–20 minuter. Skölj bönorna i vatten, låt rinna av och vänd ner dem i såsen. Låt dem bli varma.

6

Servera såsen till pastan. Toppa med lite kryddgrönt och nyriven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top