Lasagne med färs och kryddig korv

En läcker och smakrik lasagne! Du kan med fördel göra den en dag i förväg. Tips: Stek grönsaker, korv och färs i två stekpannor så går allt lite fortare.

Du behöver

  • 500 gram köttfärs
  • 2 matskedar smör
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 3–5 kryddstarka korvar, t ex chorizo eller kabanoss
  • 1 zucchini
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 2 matskedar smör
  • 400 gram krossade tomater
  • 400 gram krossade tomater med smak av chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning sköljda och avrunna små vita bönor, 380 gram
  • Cirka 350 gram färska lasagneplattor
  • 2 deciliter riven lagrad ost
  • 1 kvist cocktailtomater
  • Bechamelsås
  • 4 matskedar smör
  • 6 matskedar mjöl
  • 8 deciliter mjölk
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar

Gör så här

1

Fräs färsen smulig i smör. Ta av från stekpannan.

2

Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Slanta korvarna. Tärna zucchinin. Skiva svampen.

3

Hetta upp smöret och fräs samtliga grönsaker och korv blanka och mjuka.

4

Tillsätt krossade tomater och färs i korv- och grönsaksblandningen, rör om. Låt puttra i 15–20 minuter. Vänd ner bönorna.

5

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa runt och tillsätt mjölk. Låt koka upp. Rör hela tiden så att såsen inte bränns vid.

6

Varva färsblandning, lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och därefter bechamelsås. Toppa med riven ost. Lägg på tomaterna.

7

Grädda i 225 grader i ugnens mitt i ca 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top