Du behöver
- 500 gram köttfärs
- 2 matskedar smör
- 2 rödlökar
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 3–5 kryddstarka korvar, t ex chorizo eller kabanoss
- 1 zucchini
- 200 gram skogschampinjoner
- 2 matskedar smör
- 400 gram krossade tomater
- 400 gram krossade tomater med smak av chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förpackning sköljda och avrunna små vita bönor, 380 gram
- Cirka 350 gram färska lasagneplattor
- 2 deciliter riven lagrad ost
- 1 kvist cocktailtomater Bechamelsås
- 4 matskedar smör
- 6 matskedar mjöl
- 8 deciliter mjölk
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
Gör så här
Fräs färsen smulig i smör. Ta av från stekpannan.
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Slanta korvarna. Tärna zucchinin. Skiva svampen.
Hetta upp smöret och fräs samtliga grönsaker och korv blanka och mjuka.
Tillsätt krossade tomater och färs i korv- och grönsaksblandningen, rör om. Låt puttra i 15–20 minuter. Vänd ner bönorna.
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa runt och tillsätt mjölk. Låt koka upp. Rör hela tiden så att såsen inte bränns vid.
Varva färsblandning, lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara lasagneplattor och därefter bechamelsås. Toppa med riven ost. Lägg på tomaterna.
Grädda i 225 grader i ugnens mitt i ca 20 minuter.