Pestopasta med haricots verts

Pesto är Italiens universalsås och funkar till det mesta. Här med rigatoni och haricots verts.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 gram rigatoni (tjocka pastarör)
  • 150 gram haricots verts
  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 gram pinjenötter
  • 1 ½ deciliter olivolja
  • 1 deciliter finriven parmesan
  • Flingsalt, nymalen svartpeppar
  • Servering
  • 50 gram pecorino- eller parmesanost
  • 25 gram pinjenötter
  • Sallad med vinägrett

Gör så här

1

Pesto: Plocka och grovhacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken.

2

Tillsätt alla ingredienser i en mixerkanna och krydda med lite salt och peppar. Kör till en slät röra.

3

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner haricots vertsen och låt koka med pastan de sista 3 minuterna. De ska börja mjukna men ha en hård kärna i mitten. Häll av vattnet men spara 2 matskedar att reda såsen med.

4

Blanda pastan med haricots verts, pesto och pastavatten.

5

Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna tills de fått färg.

6

Servera pastan toppad med nyriven pecorino, rostade pinjenötter och en god sallad med vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top