Du behöver
- 400 gram rigatoni (tjocka pastarör)
- 150 gram haricots verts Pesto
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 50 gram pinjenötter
- 1 ½ deciliter olivolja
- 1 deciliter finriven parmesan
- Flingsalt, nymalen svartpeppar Servering
- 50 gram pecorino- eller parmesanost
- 25 gram pinjenötter
- Sallad med vinägrett
Gör så här
Pesto: Plocka och grovhacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken.
Tillsätt alla ingredienser i en mixerkanna och krydda med lite salt och peppar. Kör till en slät röra.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner haricots vertsen och låt koka med pastan de sista 3 minuterna. De ska börja mjukna men ha en hård kärna i mitten. Häll av vattnet men spara 2 matskedar att reda såsen med.
Blanda pastan med haricots verts, pesto och pastavatten.
Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna tills de fått färg.
Servera pastan toppad med nyriven pecorino, rostade pinjenötter och en god sallad med vinägrett.