Kotlettgryta med sardeller och oliver

Här smaksätter vi kotlettgrytan med sardeller som ger den god sälta. Servera potatismos med parmesan till.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor i olika färger
  • Smör eller rapsolja till stekning
  • 6 sardeller
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 2 deciliter krossade tomater
  • 1 burk cocktailtomater
  • 2 teskedar starkt paprikapulver
  • 4 kotletter
  • 1 deciliter vetemjöl (cirka)
  • 1-2 deciliter vatten
  • 1 deciliter svarta oliver
  • Potatismos med parmesan
  • 1 kilo mjölig potatis
  • 2 matskedar smör
  • 1 deciliter mjölk (cirka)
  • 2 deciliter finriven parmesan
  • Salt och peppar
  • Finhackad bladpersilja

Gör så här

1

Potatismos: Skala potatisen, lägg i lättsaltat vatten i en gryta. Koka den mjuk under lock, ca 25 minuter.

2

Häll bort vattnet. Rör ner smör och mjölk. Kör med elvisp till ett slätt mos. Tillsätt parmesanost, salt och peppar. Garnera med bladpersilja.

3

Hacka löken och pressa vitlöken. Dela paprikorna och skär dem i ganska små bitar.

4

Stek all lök mjuk i smör i en gryta. Lägg åt sidan. Stek paprikan mjuk i smör i grytan. Lägg åt sidan.

5

Finfördela sardellerna på en skärbräda. Tillsätt lök, sardeller, tomatpuré, krossade tomater, cocktailtomaterna i sitt spad och paprikapulver i grytan. Låt koka ihop i 15 minuter.

6

Vänd kotletterna i mjöl och stek dem i smör. De ska få färg men inte vara genomstekta. Salta och peppra.

7

Lägg över kotletterna i grytan. Tillsätt vatten, oliver och den stekta paprikan. Låt koka tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Rör om.

8

Servera med potatismoset

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top