Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor i olika färger
- Smör eller rapsolja till stekning
- 6 sardeller
- 2 matskedar tomatpuré
- 2 deciliter krossade tomater
- 1 burk cocktailtomater
- 2 teskedar starkt paprikapulver
- 4 kotletter
- 1 deciliter vetemjöl (cirka)
- 1-2 deciliter vatten
- 1 deciliter svarta oliver Potatismos med parmesan
- 1 kilo mjölig potatis
- 2 matskedar smör
- 1 deciliter mjölk (cirka)
- 2 deciliter finriven parmesan
- Salt och peppar
- Finhackad bladpersilja
Gör så här
Potatismos: Skala potatisen, lägg i lättsaltat vatten i en gryta. Koka den mjuk under lock, ca 25 minuter.
Häll bort vattnet. Rör ner smör och mjölk. Kör med elvisp till ett slätt mos. Tillsätt parmesanost, salt och peppar. Garnera med bladpersilja.
Hacka löken och pressa vitlöken. Dela paprikorna och skär dem i ganska små bitar.
Stek all lök mjuk i smör i en gryta. Lägg åt sidan. Stek paprikan mjuk i smör i grytan. Lägg åt sidan.
Finfördela sardellerna på en skärbräda. Tillsätt lök, sardeller, tomatpuré, krossade tomater, cocktailtomaterna i sitt spad och paprikapulver i grytan. Låt koka ihop i 15 minuter.
Vänd kotletterna i mjöl och stek dem i smör. De ska få färg men inte vara genomstekta. Salta och peppra.
Lägg över kotletterna i grytan. Tillsätt vatten, oliver och den stekta paprikan. Låt koka tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter. Rör om.
Servera med potatismoset