Du behöver
- 4 paprikor, gärna i olika färger
- 1 rödlök
- 4 matskedar olivolja
- Salt, peppar
- 1 förpackning pizzakit med deg och tomatsås
- 4–5 deciliter riven pizzaost
- 1 förpackning mozarellaost à 125 gram
- 16–20 oliver Garnering
- ½ tesked pizzakrydda
- Färska örter
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur paprikorna och skär dem i ringar. Skala och skiva rödlöken. Fräs paprika och lök i 3 matskedar av oljan 10–15 minuter. Salta och peppra.
Rulla ut degen tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Bred på såsen, spara en kant runtom. Pensla kanterna med resten av olivoljan. Strö den rivna osten över tomatsåsen.
Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda pizzan nästan klart ca 15 minuter.
Toppa pizzan med paprikan och löken, mozzarellan delad i små bitar och oliverna, grädda pizzan ytterligare ca 3 minuter.
Garnera pizzan med smulad pizzakrydda och färska örter.