Paprikapizza med mozzarella och oliver

En smakrik pizza med paprika, rödlök och oliver. Lägg gärna paprikan och resten av toppingen i ett fint mönster så ser den ännu godare ut!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 rödlök
  • 4 matskedar olivolja
  • Salt, peppar
  • 1 förpackning pizzakit med deg och tomatsås
  • 4–5 deciliter riven pizzaost
  • 1 förpackning mozarellaost à 125 gram
  • 16–20 oliver
  • Garnering
  • ½ tesked pizzakrydda
  • Färska örter

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 225 grader.

2

Kärna ur paprikorna och skär dem i ringar. Skala och skiva rödlöken. Fräs paprika och lök i 3 matskedar av oljan 10–15 minuter. Salta och peppra.

3

Rulla ut degen tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Bred på såsen, spara en kant runtom. Pensla kanterna med resten av olivoljan. Strö den rivna osten över tomatsåsen.

4

Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda pizzan nästan klart ca 15 minuter.

5

Toppa pizzan med paprikan och löken, mozzarellan delad i små bitar och oliverna, grädda pizzan ytterligare ca 3 minuter.

6

Garnera pizzan med smulad pizzakrydda och färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top