Krämig potatissallad med sidfläsk och knipplök

Krämig och läcker potatissallad med sälta från sidfläsk. Servera gärna till ugnsstekt eller grillad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 gram färskpotatis
  • 2 gula knipplökar
  • 150 gram rimmat sidfläsk
  • 1 matsked rapsolja
  • 2 deciliter gräddfil
  • 2 matskedar majonnäs
  • 1 matsked dijonsenap
  • 1 tesked flytande honung
  • 2 matskedar finhackad gräslök
  • 2 matskedar finhackad persilja
  • Salt, nymald svartpeppar

Gör så här

1

Tvätta och skrubba potatisen ren från jord och smuts. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär den i bitar.

2

Skär löken i fina skivor, även skaften.

3

Skär fläsket i mindre bitar och stek det frasigt med rapsolja i en stekpanna. Lägg upp på ett fat med hushållspapper så fettet rinner av.

4

Tillsätt gräddfil med majonnäs, dijonsenap, honung och hackade örter i en bunke. Blanda och krydda med lite salt och peppar.

5

Tillsätt lök och potatis och blanda. Lägg upp i en skål och toppa med stekt fläsk och gärna lite extra finhackade örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top