Du behöver
- 600 gram färskpotatis
- 2 gula knipplökar
- 150 gram rimmat sidfläsk
- 1 matsked rapsolja
- 2 deciliter gräddfil
- 2 matskedar majonnäs
- 1 matsked dijonsenap
- 1 tesked flytande honung
- 2 matskedar finhackad gräslök
- 2 matskedar finhackad persilja
- Salt, nymald svartpeppar
Gör så här
Tvätta och skrubba potatisen ren från jord och smuts. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär den i bitar.
Skär löken i fina skivor, även skaften.
Skär fläsket i mindre bitar och stek det frasigt med rapsolja i en stekpanna. Lägg upp på ett fat med hushållspapper så fettet rinner av.
Tillsätt gräddfil med majonnäs, dijonsenap, honung och hackade örter i en bunke. Blanda och krydda med lite salt och peppar.
Tillsätt lök och potatis och blanda. Lägg upp i en skål och toppa med stekt fläsk och gärna lite extra finhackade örter.