Du behöver
- 300 gram färskpotatis
- 2 morötter
- 1 liten blomkål
- 2 gula knipplökar
- 2 matskedar smör
- 1 liter vatten
- 1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
- 2 deciliter grädde
- 2 ägg
- 100 gram färsk bladspenat
- 150 gram sockerärtor
- Salt, vitpeppar
- 1 matsked finhackad dill
- 1 matsked finhackad persilja
- Bröd och smör till servering
Gör så här
Tvätta och borsta potatisen ren från jord och smuts. Dela den i mindre bitar.
Skala och dela morötterna i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre buketter. Grovhacka löken och skär skaften i tunna skivor.
Hetta upp smöret i en rejäl kastrull och tillsätt löken. Fräs i några minuter tills löken mjuknat. Häll ner potatis, morot och blomkål.
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt soppan få ett uppkok och koka tills grönsakerna är mjuka.
Koka äggen krämiga i ca 6 minuter. Låt svalna, skala och dela i två delar.
Tillsätt spenat och sockerärtor i soppan och krydda med salt och vitpeppar. Sjud i någon minut och blanda ner hackade örter.
Servera soppan med kokt ägg, gott bröd och smör.