Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 1 bruk musslor á 200 gram
- 1 liten gul lök
- 1 matsked olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tesked curry
- 1.5 deciliter crème fraiche
- Lite spad från musslorna
- Färsk tagliatelle
Gör så här
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olivolja.
Skala och skiva vitlöken. Tillsätt curry och skivad vitlök i stekpannan.
Häll i crème fraichen. Koka upp och låt koka i ett par minuter.
Låt spadet från musslorna rinna av. Rör ner musslorna i såsen och tillsätt lite av spadet. Låt småkoka i 3 minuter.
Servera musslorna med nykokt tagliatelle.