Musslor i curry på Kjells vis

Den currydoftande musselrätten går snabbt att svänga ihop, perfekt både till vardags och middagsbjudningen.


2 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 1 bruk musslor á 200 gram
  • 1 liten gul lök
  • 1 matsked olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tesked curry
  • 1.5 deciliter crème fraiche
  • Lite spad från musslorna
  • Färsk tagliatelle

Gör så här

1

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olivolja.

2

Skala och skiva vitlöken. Tillsätt curry och skivad vitlök i stekpannan.

3

Häll i crème fraichen. Koka upp och låt koka i ett par minuter.

4

Låt spadet från musslorna rinna av. Rör ner musslorna i såsen och tillsätt lite av spadet. Låt småkoka i 3 minuter.

5

Servera musslorna med nykokt tagliatelle.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top