Pärondessert på farmors vis

Mild och len mandelkräm, saftiga päronhalvor och frasig maräng på toppen – Lenas farmors klassiska pärondessert är både lättfixad och magiskt god.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Du behöver

  • 1 stor burk konserverade päronhalvor, 465 g
  • 2 ägg
  • 5 matskedar strösocker
  • 1 matsked potatismjöl
  • 1 deciliter fruktspad från päronen
  • 3 deciliter grädde
  • 25 gram skållad, skalad och finhackad mandel
  • Servering
  • Vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Låt päronen rinna av, men spara spadet.

2

Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, 1 msk socker, potatismjöl, päronspad, grädde och mandel i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar.

3

Bred ut mandelkrämen på ett fat, lägg på päronen.

4

Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i resten av sockret.

5

Bred äggsmeten över päronen. Gratinera i 30 minuter.

6

Servera gärna med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top