För 21,50 kronor per portion lagar du dessa läckra morotsbiffar. (Utifrån pris januari 2023)
Du behöver
- 250 gram morötter
- 1 ägg
- 0.5 deciliter ströbröd
- 1 matsked majsstärkelse
- 1 kryddmått salt
- 0.5 tesked örtsalt
- 1 kryddmått chiliflakes, smulade
- 100 gram salladsost
- Rapsolja att steka i Vitkål- och brocolliråkost
- 100 gram vitkål
- 100 gram broccoli Servering
- 2 libabröd
- 1 deciliter matyoghurt
Gör så här
Skala och riv morötterna grovt. Lägg dem i en skål med ägg, ströbröd, majsstärkelse, salt, örtsalt och chiliflakes. Låt blandningen dra i 5–10 minuter.
Tillsätt salladsosten i större bitar, blanda försiktigt. Forma 10 biffar av smeten.
Stek biffarna i omgångar i olja i en stekpanna, stek på medelvärme i 5–6 minuter.
Vitkål- och broccoliråkost: Skär vitkål och broccoli i små bitar och lägg i en skål. Tillsätt 1 msk rapsolja och 1 krm salt. Krama ur grönsakerna.
Servera biffarna med råkost och matyoghurt i libabröd.