Lättlagade och goda morotsbiffar

Ät gott för en liten peng! De här snabblagade morotsbiffarna, som serveras med libabröd och vitkål- och broccoliråkost, är inte bara billiga per portion utan också mättande, nyttiga, och goda.

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

För 21,50 kronor per portion lagar du dessa läckra morotsbiffar. (Utifrån pris januari 2023)

Du behöver

  • 250 gram morötter
  • 1 ägg
  • 0.5 deciliter ströbröd
  • 1 matsked majsstärkelse
  • 1 kryddmått salt
  • 0.5 tesked örtsalt
  • 1 kryddmått chiliflakes, smulade
  • 100 gram salladsost
  • Rapsolja att steka i
  • Vitkål- och brocolliråkost
  • 100 gram vitkål
  • 100 gram broccoli
  • Servering
  • 2 libabröd
  • 1 deciliter matyoghurt

Gör så här

1

Skala och riv morötterna grovt. Lägg dem i en skål med ägg, ströbröd, majsstärkelse, salt, örtsalt och chiliflakes. Låt blandningen dra i 5–10 minuter.

2

Tillsätt salladsosten i större bitar, blanda försiktigt. Forma 10 biffar av smeten.

3

Stek biffarna i omgångar i olja i en stekpanna, stek på medelvärme i 5–6 minuter.

4

Vitkål- och broccoliråkost: Skär vitkål och broccoli i små bitar och lägg i en skål. Tillsätt 1 msk rapsolja och 1 krm salt. Krama ur grönsakerna.

5

Servera biffarna med råkost och matyoghurt i libabröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top