Smakrik apelsinglögg

Apelsin sätter frisk smak på glöggen och serveras vackert med rosmarinkvist. Glöggen tar bara 20 minuter att göra, men behöver några timmar i kylen innan servering.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 2-3 timmar i kyl
Cirka 1 liter

Du behöver

  • 1 flaska rödvinsglögg, 750 ml
  • 2.5 deciliter färskpressad apelsinsaft
  • 1 apelsin, vältvättad
  • Servering
  • 1 apelsin, vältvättad
  • 1 rosmarinkvist

Gör så här

1

Blanda glögg och apelsinsaft i en kastrull och koka upp under omrörning.

2

Skär apelsinen i bitar och lägg dem i glöggen. Låt kallna. Ställ i kylskåp minst 2-3 timmar, gärna över natten.

3

Sila glöggen och häll den i serveringskanna.

4

Servering: Skär apelsinen i klyftor. Lägg i den skuren i klyftor. Garnera med rosmarin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top