För en ljuvlig och komplett upplevelse av denna goda pizza kan du göra Sandra Mastios pizzadeg. Du hittar receptet här!
Du hittar restan av Sandra Mastios meny här:
Förrätt: Helbakad blomkål med brynt smör
Efterrätt: Nyponsoppa med mandelbiskvier och syrlig mandelgrädde
Du behöver
- 1 pizzadeg "The one" (se recept ovan)
- 1.5 deciliter tomatsås
- 80 gram fior de latte (mozarella på komjölk)
- 2 matskedar olivolja
- 60 gram buffelmozarella
- 5 stycken basilkablad Tomatsås
- 1 paket passerade tomater, gärna San Marzano, ca 400 g
- 2 matskedar olivolja
- 1 teskedar salt
- 1 oregano (smulad)
Gör så här
Rör ihop alla ingredienser noga.
Sätt ugnen på högsta värme (ej varmluft). Baka ut degbollen. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager.
Skär fior di latten i 7–8 mindre kuber och fördela dem jämnt över pizzan.
Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.
Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över olivolja.
Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela dem över pizzan. Toppa med basilikablad.