Sandra Mastios recept på pizza margherita

Pizzaklassikern Margherita, eller ”Maggan”, som den heter på restaurang Mastio, är så enkel i sina rena smaker. Allt hänger på råvarorna, tipsar Sandra.


1 pizza

För en ljuvlig och komplett upplevelse av denna goda pizza kan du göra Sandra Mastios pizzadeg. Du hittar receptet här!

Du hittar restan av Sandra Mastios meny här:

Förrätt: Helbakad blomkål med brynt smör

Efterrätt: Nyponsoppa med mandelbiskvier och syrlig mandelgrädde

Du behöver

  • 1 pizzadeg "The one" (se recept ovan)
  • 1.5 deciliter tomatsås
  • 80 gram fior de latte (mozarella på komjölk)
  • 2 matskedar olivolja
  • 60 gram buffelmozarella
  • 5 stycken basilkablad
  • Tomatsås
  • 1 paket passerade tomater, gärna San Marzano, ca 400 g
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 teskedar salt
  • 1 oregano (smulad)

Gör så här

Tomatsås
1

Rör ihop alla ingredienser noga.

Pizzaklassikern Maggan
2

Sätt ugnen på högsta värme (ej varmluft). Baka ut degbollen. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager.

3

Skär fior di latten i 7–8 mindre kuber och fördela dem jämnt över pizzan.

4

Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.

5

Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över olivolja.

6

Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela dem över pizzan. Toppa med basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top