Sandra Mastios nyponsoppa med mandelbiskvier och syrlig mandelgrädde

”Jag växte upp med pulvernyponsoppa. Det här är barn­doms­nostalgi för mig, fast på riktigt. Pulver kommer inte över min tröskel”, säger Sandra.

Tillagningstid: 55 minuter
4 portioner, 60-80 stycken mandelbiskvier

Mandelbiskvierna som serveras till soppan bakar Sandra med lite kokos i så att de smakar exakt som hon minns det från barndomen. Ta del av hela receptet nedan!

Du hittar resten av Sandra Mastios meny här:

Förrätt: Helbakad blomkål med brynt smör

Huvudrätt: Klassisk pizza margherita

Du behöver

    Hemkokt nyponsoppa
  • 1.2 deciliter nyponskalsmjöl
  • 1 matskedar majsstärkelse, t.ex. Maizena
  • 1.5 deciliter ljust muscovadosocker
  • 12 deciliter vatten
  • 0.5 deciliter honung
  • Mandelbiskvier
  • 120 gram mandelmjöl/malda mandlar
  • 30 gram kokosflingor
  • 100 gram florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 kryddmått salt
  • Syrlig mandelgrädde
  • 1.5 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter grekisk yoghurt
  • 2–3 msk mandellikör , t.ex. Disaronno Cream

Gör så här

Nyponsoppa
1

Rör samman nyponskalsmjöl, majsstärkelse och socker jämnt, vispa sedan ner det i vattnet.

2

Lägg i honungen och låt soppan precis koka upp under omrörning.

3

Låt stå i ca 20–30 minuter för att svalna och tjockna. Rör om då och då. Vill du ha slät soppa kan du köra den i en blender.

4

Servera med mandelgrädde och mandelbiskvier.

Mandelbiskvier
5

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa snabbt alla ingredienser till en smet. Fyll en spritspåse med smeten.

6

Spritsa små toppar, ca 2 cm breda i botten. Grädda i 8-10 minuter tills de är gyllene på toppen. Låt svalna.

7

Förvara i lufttät burk så håller de länge.

Syrlig mandelgrädde
8

Vispa grädden ganska hårt.

9

Vänd ner yoghurt och likör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top