Mandelbiskvierna som serveras till soppan bakar Sandra med lite kokos i så att de smakar exakt som hon minns det från barndomen. Ta del av hela receptet nedan!
Du hittar resten av Sandra Mastios meny här:
Förrätt: Helbakad blomkål med brynt smör
Huvudrätt: Klassisk pizza margherita
Du behöver
-
Hemkokt nyponsoppa
- 1.2 deciliter nyponskalsmjöl
- 1 matskedar majsstärkelse, t.ex. Maizena
- 1.5 deciliter ljust muscovadosocker
- 12 deciliter vatten
- 0.5 deciliter honung Mandelbiskvier
- 120 gram mandelmjöl/malda mandlar
- 30 gram kokosflingor
- 100 gram florsocker
- 2 äggvitor
- 1 kryddmått salt Syrlig mandelgrädde
- 1.5 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter grekisk yoghurt
- 2–3 msk mandellikör , t.ex. Disaronno Cream
Gör så här
Rör samman nyponskalsmjöl, majsstärkelse och socker jämnt, vispa sedan ner det i vattnet.
Lägg i honungen och låt soppan precis koka upp under omrörning.
Låt stå i ca 20–30 minuter för att svalna och tjockna. Rör om då och då. Vill du ha slät soppa kan du köra den i en blender.
Servera med mandelgrädde och mandelbiskvier.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa snabbt alla ingredienser till en smet. Fyll en spritspåse med smeten.
Spritsa små toppar, ca 2 cm breda i botten. Grädda i 8-10 minuter tills de är gyllene på toppen. Låt svalna.
Förvara i lufttät burk så håller de länge.
Vispa grädden ganska hårt.
Vänd ner yoghurt och likör.