Du behöver
- smör
- 500 g renskav
- 1.5 l trattkantareller eller annan svamp
- 2 st gula lökar
- 2.5 dl vatten
- 10 st enbär
- 2 tsk finhackad rosmarin
- 0.5 st svampbuljongtärning
- 1 dl grädde
- salt och svartpeppar
- 0.5 dl lingon
Servering
potatismos
rårörda lingon
Gör så här
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet. Lägg över i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
Ansa svampen och stek den i smör till fin färg. Skala och finhacka löken, vänd i och låt steka med tills allt är blankt. Lägg över allt i grytan.
Tillsätt vatten, enbär, rosmarin och buljongtärning. Koka i ca 15 minuter utan lock.
Späd med grädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingon.
Servering Servera med potatismos och rårörda lingon.