Snabblagad renskavspanna

Den snabblagade renskavspannan toppas med kantareller och lingon.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör
  • 500 g renskav
  • 1.5 l trattkantareller eller annan svamp
  • 2 st gula lökar
  • 2.5 dl vatten
  • 10 st enbär
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 0.5 st svampbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl lingon

Servering

potatismos
rårörda lingon

Gör så här

1

Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet. Lägg över i en gryta eller stekpanna med höga kanter.

2

Ansa svampen och stek den i smör till fin färg. Skala och finhacka löken, vänd i och låt steka med tills allt är blankt. Lägg över allt i grytan.

3

Tillsätt vatten, enbär, rosmarin och buljongtärning. Koka i ca 15 minuter utan lock.

4

Späd med grädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingon.

5

Servering Servera med potatismos och rårörda lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top