Lax- och skaldjurslandgång

Lyxig landgång med läckerheter som lax, räkor, kräftstjärtar och forellrom.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd
  • smör
  • salladsblad
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 burk kräftstjärtar avrunna
  • 140 g ädelost
  • 0.5 st gurka
  • 8 st rädisor
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 50 g forellrom
  • dill
  • 1 st skivad citron

Pepparrotskräm

2 dl crème fraîche
4 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill

Gör så här

1

Smöra brödskivorna och lägg på salladsblad.

2

Skala räkorna. Låt kräft- stjärtarna rinna av.

3

Skär osten i 4 skivor. Skiva gurkan med en osthyvel. Skölj och skiva rädisorna.

4

Pepparrotskräm Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Tillsätt pepparrot och dill.

5

Fördela alla ingredienser på bröden. Toppa med dill och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top