Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
5 st äpplen
150 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnsfast form.
2
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, mjöl, bakpulver och kanel. Det blir en fast smet.
3
Klicka smeten över äpplena. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter. Servera kakan ljummen med grädde, glass eller vaniljsås.
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat. Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.