Räk- och mangosallad med ingefärsdressing

Ovanligt god och fräsch räksallad till förrätt eller buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g skalade räkor ca 400 g oskalade
  • 1 st mango
  • 0.5 st gurka
  • 1 st avokado
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 8 st gemsalladsblad eller annan liknande sallad

Ingefärsdressing

1.5 msk finriven ingefära
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 tsk strösocker

Garnering

Gör så här

1

Lägg räkorna i en bunke. Skala och skär mangon i tärningar. Dela gurkan i tärningar. Dela avokadon i halvor och gröp ur frukt- köttet. Dela det i tärningar.

2

Skär salladslöken i fina skivor. Dela chilifrukten på längden och ta ur kärnhuset. Dela chilin i riktigt små bitar. Lägg mango, gurka, avokado, salladslök och chilifrukt i bunken med räkorna.

3

Blanda ingefära, vitvins- vinäger, rapsolja, socker och salt till en dressing i en liten skål. Häll dressingen över salladen. Fördela salladen i 8 gemsalladsblad.

4

Garnera med lite finhackad chilifrukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top