Du behöver
- 150 g skalade räkor ca 400 g oskalade
- 1 st mango
- 0.5 st gurka
- 1 st avokado
- 1 st salladslök
- 0.5 st röd chilifrukt
- 8 st gemsalladsblad eller annan liknande sallad
Ingefärsdressing
1.5 msk finriven ingefära
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 tsk strösocker
Garnering
Gör så här
Lägg räkorna i en bunke. Skala och skär mangon i tärningar. Dela gurkan i tärningar. Dela avokadon i halvor och gröp ur frukt- köttet. Dela det i tärningar.
Skär salladslöken i fina skivor. Dela chilifrukten på längden och ta ur kärnhuset. Dela chilin i riktigt små bitar. Lägg mango, gurka, avokado, salladslök och chilifrukt i bunken med räkorna.
Blanda ingefära, vitvins- vinäger, rapsolja, socker och salt till en dressing i en liten skål. Häll dressingen över salladen. Fördela salladen i 8 gemsalladsblad.
Garnera med lite finhackad chilifrukt.