Du behöver
- 300 g vit fiskfilé gärna färsk
- 300 g laxfilé
- 1 st purjolök
- 1 st selleristjälk
- 1 st morot
- 2 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl vitt vin
- 1 burk körsbärstomater
- 2 dl grädde
- 1 nypa kajennpeppar
- 1 st apelsin
- 1 tsk finhackad timjan
- salt och svartpeppar
Potatisstomp
1 kg potatis
3 dl mjölk
50 g smör
salt och vitpeppar
Gör så här
Potatisstomp Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och skala den. Tillsätt mjölk och smör i en kastrull, värm tills smöret smält. Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
Dela fisken i mindre portionsbitar. Snitta purjolöken på längden, skölj av.
Skär purjolök och selleri i fina skivor. Skala och dela moroten i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Tillsätt vitlök, purjolök, morot och selleri. Stek i några minuter utan att det får för mycket färg.
Häll i vinet och låt grytan få ett uppkok. Tillsätt tomater, grädde, kajennpeppar, apelsinskal och -saft samt timjan. Puttra samman utan lock i ca 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
Lägg i fisken och ge allt ett uppkok. Dra från värmen och sätt på locket. Låt dra på eftervärme tills fisken är genomkokt.
Toppa gärna med örter och servera med stompad potatis.