Snabblagad tataki på halstrad oxfilé

Njut av en smakrik förrätt i från det japanska köket.

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 200 g oxfilé
  • 12 bitar hjärtsallad

Tatakisås

3 msk ponzu (soja med citron)
1 tsk japansk soja
2 tsk hackad salladslök
1 tsk riven ingefära

Garnering

strimlad salladslök
rostade sesamfrön svarta och vita
rödbetsgroddar

Gör så här

1

Tatakisås Blanda samman ingredienserna till såsen. Låt gärna smakerna mogna.

2

Skär köttet i två tjocka skivor. Grilla det hastigt på hett grilljärn eller på utegrillen. Köttet ska endast få grillyta, men ha rå kärna. Låt kallna.

3

Skär köttet i små kuber, ca 4 x 5 cm.

4

Blanda kött och tatakisås. Lägg köttet i små högar i ­salladsblad.

5

Garnering Garnera med salladslök, sesamfrön och groddar eller örter. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top