Miniblini med rom

På nyårsafton vill man gärna äta något extra festligt. Vi tipsar om drömgoda snittar!

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 90 minuter
38 stycken

Du behöver

  • 0,4 pkt färsk jäst
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl ljummet vatten 37 grader
  • 2 st äggulor
  • 2,5 dl ljummen mjölk 37 grader
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • äggvitor
  • 3-5 msk rapsolja
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 125 g forellrom
  • 2 msk finskivad salladslök
  • små citronskivor

Gör så här

1

Rör ut jäst och socker i vatten i en bunke. Jäs ca 10 minuter.

2

Blanda i äggulor, 2 dl av mjölken och salt. Vispa ner mjölet i omgångar till en tjock smet. Jäs under bakduk 2 timmar. Rör om 1 gång under tiden.

3

Rör ner resten av mjölken i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten tills allt blandas. Jäs ytterligare 30 minuter.

4

Grädda tjocka miniblinier i olja på medelstark värme i plättlagg eller stekpanna, 1–2 minuter på var sida. Ta 1 matsked smet till varje blini. Vänd när de jäst upp och ytan stelnat och blivit porig.

5

Servera ljumna med crème fraiche, rom, lök och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top