Du behöver
Deg
50 g smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 st äggulor
0.5 tsk bakpulver
3 st äggvitor
Fyllning
300 g rensade kantareller
2 st gula lökar
6 st stötta enbär
2 msk repade timjanblad
salt
nymald svartpeppar
2 dl hackad persilja
3.5 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Deg: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
Rör i gulorna, en i taget. Blanda i bakpulvret. Låt svalna. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem i smeten.
Häll smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Fyllning: Hacka kantareller och lök. Mjukstek det i smör tills vätskan kokat bort. Blanda i enbär och timjanblad mot slutet. Salta och peppra. Ta från värmen. Blanda i persilja och 2 dl av osten.
Bred fyllningen över bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven ner.
Höj värmen till 250 grader. Strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen tills rullen fått fin färg, ca 10 minuter. Servera varm eller ljummen.