Pannkakor med jordgubbar

Du behöver 4 st ägg 6 dl mjölk 1 tsk citronskal finrivet 3,33 dl vetemjöl 0,25 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 4 msk strösocker 50...

Tillagningstid: 60 minuter | Extra tid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 3,33 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk strösocker
  • 50 g smör
  • smör till stekning

Fyllning

500 g jordgubbar
3 msk strösocker
1 l vaniljglass

Gör så här

1

Vispa samman ägg, mjölk och citronskal. Vispa i mjöl, salt, vaniljsocker och socker. Smält smöret och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i 30 minuter.

2

Stek 12 tunna pannkakor i smör.

3

Fyllning Skölj och rensa jordgubbarna. Dela dem i kvartar eller skivor. Blanda med socker och låt dra i 30 minuter. 

4

Servering Servera pannkakorna med jordgubbar, glass, grädde och lönnsirap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top