Chokladtoppad jordgubbsglass

Gör glass på jordgubbar, banan, apelsinsaft och sojamjölk. Efter några timmar i frysen doppar du den sedan i smält choklad.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 240 minuter
8 stycken

Du behöver

  • 300 g jordgubbar
  • 1 st banan
  • 1,5 dl sojamjölk med vaniljsmak
  • 1 dl apelsinsaft pressad

Topping

150 g mörk choklad

Gör så här

1

Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa dem till puré tillsammans med banan, sojamjölk och apelsinsaft. 

2

Häll purén i isglassformar och frys i minst 4 timmar.

3

Topping Hacka chokladen och smält hälften av den över vattenbad. Ta den av värmen och rör i resten av chokladen och låt den smälta. 

4

Doppa toppen på isglassen i chokladen. Ät dem direkt eller förvara dem i frysen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top