Du behöver
Sockerkakssmet
50 g smör rumsvarmt
4 msk strösocker
2 st äggulor
2 msk mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Maräng
2 st äggvitor
1,3 dl strösocker
Topping
3-4 msk mandelspån
Vit chokladkräm
50 g vit choklad
300 g färskost t ex Philadelphiaost
1,5 dl vispgrädde
Garnering
1 l jordgubbar
jordgubbsblad eller myntablad
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rita en rundel på bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Lägg papperet på en ugnsplåt. Ställ en kakutstickare (ring) eller en liten kakform, ca 10 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper på utsidan i mitten av rundeln. Formen håller kaksmet och maräng på plats under gräddningen.
Sockerkakssmet Rör smör och socker vitt och poröst, använd elvisp. Rör ner en äggula i taget. Blanda i mjölken. Blanda i mjölet blandat med bakpulver, rör till en jämn smet.
Maräng Häll äggvitorna i en bunke, vispa till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa ihop.
Klicka ut sockerkakssmeten i rundeln runt den pappersklädda kakformen. Bred ut som en krans. Klicka på marängsmeten, bred ut den ovanpå kaksmeten.
Topping Smula över mandelspånen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
Lossa kakan med en stekspade, låt svalna på papperet.
Vit chokladkräm Smält chokladen, låt den kallna men inte stelna. Vispa upp färskost i en bunke. Vispa i grädden. Låt stå kallt ca 1 timme.
Garnering Garnera kransen med chokladkräm, jordgubbar, blad och siktat florsocker.