Du behöver
- 3 st kycklingfiléer med skinn stora
- salt
- 1 msk rapsolja
- 3-4 msk teriyakisås
Marinad
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
0,5 dl torrt vitt vin
1 st citron färskpressade saften
1 msk äppelcidervinäger
3-4 msk rapsolja
1 st vitlöksklyfta pressad
Garnering och servering
0,5 st lime skivad
färska örter t ex basilika
jordgubbar halverade
nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg kycklingen i pannan med skinnsidan ner och stek ca 5 minuter på varje sida.
Lägg filéerna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla dem med teriyakisåsen. Stick in stektermometern djupt i den tjockaste delen på den största filén. Sätt in i mitten av ugnen och efterstek kycklingen tills den är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70–72 grader.
Marinad Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Ta ut kycklingen och kontrollera att alla filéer är genomstekta. Ringla över marinaden och låt svalna övertäckt. Ställ kallt till strax före servering.
Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden, skiva dem och lägg upp på fat. Sila marinaden och ringla den över kycklingen.
Garnering och servering Garnera med limeskivor, färska örter och några jordgubbshalvor. Peppra.