Du behöver
- 4 prt bandspagetti t ex pappardelle eller tagliatelle
- 300-400 g varmrökt lax
- 1 st purjolök liten
- 1 st fänkål ca 200g
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- flingsalt, svartpeppar
Servering
sallad med vinägrett
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Plocka bort skinnet på laxen och dela i mindre bitar.
Skär ett snitt längs med purjolöken, skölj noga med kallt vatten och strimla den tunt. Dela fänkålen på mitten och skär i mindre klyftor, spar fänkålsdillen till garnering.
Rosta fänkålsfröna i en rejäl kastrull utan fett i 1 minut. Tillsätt smöret och bryn grönsakerna i några minuter, rör då och då. Häll ner vin och grädde och låt allt få ett uppkok. Krydda med lite salt och peppar.
Blanda pastan och några matskedar av pastavattnet med grönsakerna. Lägg upp i portionstallrikar. Toppa med bitar av varmrökt lax, fänkålsdill och servera med en god sallad och vinägrett.