Varmrökt lax med pappardelle

Du behöver 4 prt bandspagetti t ex pappardelle eller tagliatelle 300-400 g varmrökt lax 1 st purjolök liten 1 st fänkål ca 200g 1 tsk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt bandspagetti t ex pappardelle eller tagliatelle
  • 300-400 g varmrökt lax
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st fänkål ca 200g
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • flingsalt, svartpeppar

Servering

sallad med vinägrett

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Plocka bort skinnet på laxen och dela i mindre bitar.

2

Skär ett snitt längs med purjolöken, skölj noga med kallt vatten och strimla den tunt. Dela fänkålen på mitten och skär i mindre klyftor, spar fänkålsdillen till garnering.

3

Rosta fänkålsfröna i en rejäl kastrull utan fett i 1 minut. Tillsätt smöret och bryn grönsakerna i några minuter, rör då och då. Häll ner vin och grädde och låt allt få ett uppkok. Krydda med lite salt och peppar.

4

Blanda pastan och några matskedar av pastavattnet med grönsakerna. Lägg upp i portionstallrikar. Toppa med bitar av varmrökt lax, fänkålsdill och servera med en god sallad och vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top