Bakwan jagung

Du behöver 3 dl vetemjöl 0,5 dl aquafaba kikärtsspad 0,5 dl växtbaserad mjölk 0,5 tsk koriander malen 0,5 tsk spiskummin malen 0,5 tsk chiliflakes 450...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl aquafaba kikärtsspad
  • 0,5 dl växtbaserad mjölk
  • 0,5 tsk koriander malen
  • 0,5 tsk spiskummin malen
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 450 g majs ca 3 burkar
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 3 st salladslökar hackade
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • 1 st morot riven
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 kruka koriander hackad
  • salt, svartpeppar
  • neutral olja till fritering

Serveringsförslag

sambal oelek
havrebaserad crème fraiche
limefrukter

Gör så här

1

Vispa samman vetemjöl, kikärtsspad och mjölk till en klumpfri blandning. Blanda ner kryddorna. Rör ner majs samt resterande grönsaker i smeten. Smaka av med salt och peppar.

2

Häll olja i en stekpanna så den går 2–3 centimeter upp på pannans kant. Hetta upp till ungefär 170 grader eller tills oljan puttrar när du sticker ner till exempel en ätpinne ­eller skaftet av en träslev.

3

Ta en klick av grönsaks­smeten på en större slev, klicka ner den till en rundel i stekpannan, ungefär 2 centimeter tjock. Stek/fritera i några minuter på båda sidor tills dina fritters har en fin gyllenbrun färg. Servera med sriracha-crème fraiche och pressad lime.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top