Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl aquafaba kikärtsspad
- 0,5 dl växtbaserad mjölk
- 0,5 tsk koriander malen
- 0,5 tsk spiskummin malen
- 0,5 tsk chiliflakes
- 450 g majs ca 3 burkar
- 3 st schalottenlökar hackade
- 3 st salladslökar hackade
- 1 st selleristjälk finhackad
- 1 st morot riven
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 kruka koriander hackad
- salt, svartpeppar
- neutral olja till fritering
Serveringsförslag
sambal oelek
havrebaserad crème fraiche
limefrukter
Gör så här
Vispa samman vetemjöl, kikärtsspad och mjölk till en klumpfri blandning. Blanda ner kryddorna. Rör ner majs samt resterande grönsaker i smeten. Smaka av med salt och peppar.
Häll olja i en stekpanna så den går 2–3 centimeter upp på pannans kant. Hetta upp till ungefär 170 grader eller tills oljan puttrar när du sticker ner till exempel en ätpinne eller skaftet av en träslev.
Ta en klick av grönsakssmeten på en större slev, klicka ner den till en rundel i stekpannan, ungefär 2 centimeter tjock. Stek/fritera i några minuter på båda sidor tills dina fritters har en fin gyllenbrun färg. Servera med sriracha-crème fraiche och pressad lime.