Du behöver
- 2 dl mathavre
- 500 g färdigkokta rödbetor
- 70 g färsk babyspenat
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- salt och peppar
- 1 msk olja
- 1 msk smör
Gräddfilsdressing med örter
1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 st grön chili finhackad
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad persilja
1 tsk pressad citron
Gör så här
Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rödbetorna rinna av och tärna eller hacka dem. Grovhacka spenaten. Låt den kokta mathavren rinna av och blanda den sedan med rödbetorna och spenaten.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Skölj och torka av laxfiléerna, krydda dem med salt och peppar. Stek dem i olja och smör tills de är precis klara inuti. Servera dem ovanpå mathavren med såsen till.