Rödbetshavre med stekt lax

Fräscht och snabblagat, med härlig smakkombo av rödbetor och lax.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl mathavre
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 70 g färsk babyspenat
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Gräddfilsdressing med örter

1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 st grön chili finhackad
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad persilja
1 tsk pressad citron

Gör så här

1

Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rödbetorna rinna av och tärna eller hacka dem. Grovhacka spenaten. Låt den kokta mathavren rinna av och blanda den sedan med röd­betorna och spenaten. 

2

Blanda ihop ingredienserna till såsen. 

3

Skölj och torka av laxfiléerna, krydda dem med salt och peppar. Stek dem i olja och smör tills de är precis klara inuti. Servera dem ovanpå mathavren med såsen till. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top