Du behöver
- 3 dl mjöl
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 2 dl mathavre
- smör till stekning
Krispig kålsallad
100 g rödkål
1 st äpple litet
0,5 st granatäpple
2 msk finskuren persilja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Häll mjölet i en bunke. Häll på hälften av mjölken och vispa slätt. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 20 minuter, rör sedan ner den kokta mathavren.
Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Skär äpplet i tunna båtar. Pilla kärnorna ur granatäpplet. Blanda allt i en skål tillsammans med persilja, vinäger, olivolja, salt och peppar.
Hetta upp smör i en panna och stek pannkakor av smeten. Servera med kålsalladen och lingonsylt.