Havrepannkaka med kålsallad

Du behöver 3 dl mjöl 6 dl mjölk 3 st ägg 0,5 tsk salt 2 dl mathavre smör till stekning Krispig kålsallad 100 g rödkål...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mathavre
  • smör till stekning

Krispig kålsallad

100 g rödkål
1 st äpple litet
0,5 st granatäpple
2 msk finskuren persilja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

lingonsylt

Gör så här

1

Häll mjölet i en bunke. Häll på hälften av mjölken och vispa slätt. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 20 minuter, rör sedan ner den kokta mathavren. 

2

Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Skär äpplet i tunna båtar. Pilla kärnorna ur granatäpplet. Blanda allt i en skål tillsammans med persilja, vinäger, olivolja, salt och ­peppar. 

3

Hetta upp smör i en panna och stek pannkakor av smeten. Servera med kålsalladen och lingonsylt. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top