Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 5 dl grädde
- 1 st karamelliserad mjölk burk, 400 g
- 0,5 krm salt
- 1 pkt frysta hallon 225 g
- 3 st lakritsgodis Kick (á 19g)
- 6 st italienska mandelskorpor (biscotti)
- färska hallon kan uteslutas
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den heta grädden. Tillsätt den karamelliserade mjölken och vispa tills den löst sig. Sila blandningen och häll sedan upp den i fina glas eller formar. Kyl.
Koka hallonen i några minuter och passera sedan genom finmaskig sil. Kyl. Häll hallonsåsen över pannacottorna när de stelnat helt.
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp Kickbitarna i två delar vardera. Lägg de sex bitarna på bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i 8 minuter eller tills de smält helt. Ta ut och låt svalna tills de är knapriga. Bryt i stora skärvor.
Hacka mandelskorporna grovt och strö över hallonsåsen. Sätt i några lakritsskärvor. Garnera eventuellt med färska hallon.
Så här kan du förbereda: 1. Gör pannacottan 1–2 dagar
i förväg. Förvara övertäckt i kyl. 2. Passera hallonen dagen innan, förvara i burk i kylen. 3. Gör lakritsskärvorna dagen innan, förvara torrt. 4. Grovhacka mandelskorporna dagen innan, förvara torrt.