Du behöver
- 3 skiva kavring
- 100 g naturell färskost
- 3 dl fint riven parmesan
- 2 msk grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- 0,5 msk hackade pistaschnötter
- 2 st färska fikon
Gör så här
1
Stansa ut små rundlar ur kavringen eller skär bort kanterna och skär i kvartar.
2
Mosa eller mixa ihop färskost, parmesan och grädde. Smaka av med peppar och eventuellt en liten nypa salt.
3
Spritsa eller klicka ut ostkrämen på rundlarna. Strö över pistaschhacket. Skär varje fikon i sex klyftor och lägg ovanpå ostkrämen.
Så här kan du förbereda: 1. Stansa ut rundlar eller skär bitar av brödet dagen innan, förvara i plastpåse. 2. Gör krämen 1–2 dagar innan. Förvara i spritspåse i kylen. 3. Hacka nötterna dagen innan.