Du behöver
- 2 st gula lökar
- 3 st klyftor vitlök
- 1 st medelstor squash
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 0.5 tsk chiliflakes
- 1 st kuvert saffran 0,5 g
- olivolja till stekning
- 1 burk burk skalade hela tomater, 400 g
- 3 dl vatten
- salt och peppar
- 900 g färska kycklingklubbor
- 4 prt nykokt bulgur eller couscous
- färsk koriander till garnering
Gör så här
Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär squashen i halvmånar. Fräs allt i olja tillsammans med kryddorna i cirka 10 minuter.
Tillsätt tomater och vatten och låt koka upp. Låt puttra på svag värme utan lock.
Bryn kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna till fin färg. Salta och peppra. Lägg efter hand ner kycklingen i grytan.
Lägg på ett lock på grytan och låt puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp bulgur eller couscous på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg upp grytan i mitten och skeda sås över grynen. Toppa med koriander.
Kortkok som smakar som ett långkok: marockansk kycklinggryta med hela burktomater och smak av spiskummin och saffran.