Kasslerpanna med curry

Lagom kryddigt och lättlagat är Zenta Anderssons favoritrecept på kassler i currysås. Kan gärna lagas i förväg!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 400 g benfri kassler
  • 50 g smör
  • 2 tsk curry
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4.5 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl portvin
  • 0.5-1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Skölj, ansa och strimla purjo och paprika.

2

Skiva och strimla kasslern tunt. Fräs med smör och curry i största stekpannan, pressa i vitlöken. Lägg i purjo och paprika, låt fräsa mjukt på medelvärme. Rör i tomatpuré och grädde, låt koka ihop lite.

3

Rör i crème fraiche, smaka av med portvin, salt och peppar.

4

Låt allt bli genomvarmt och servera med ris och grön­sallad.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top