Frestargifflar med skinka

Du behöver 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 25 g smör 0.5 dl keso 0.5 dl riven ost 0.75 dl mjölk 1 msk mjukost 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g smör
  • 0.5 dl keso
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 msk mjukost
  • 4 skiva rökt skinka
  • filmjölk till pensling

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Blanda mjöl och bakpulver väl. Finfördela smöret i blandningen med hjälp av fingrarna. Rör ner keso, riven ost och mjölk till en deg.

3

Trilla degen till en bulle på köksbänken och kavla till en rund kaka. Sporra fyra trekanter och lägg på fyllningen av mjukost och skinka. Rulla ihop varje trekant från den rundade kanten och inåt. Lägg på papprad plåt med degsnibbarna nedåt. Pensla med filmjölk och grädda 10–12 minuter mitt i ugnen.


Kommentar:
Ett läckert och lätt toppenrecept på skinkgifflar har Birgitta Svensson i Kungsbacka skickat in. Lyser upp vilken dag som helst!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top