Du behöver
- 1 st rulle kyld färdig pizzadeg
- 150 g färskost med vitlök
- 1 dl tapenade från burk
- 400 g kronärtskocka 1 burk
- 2 tsk olivolja
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 msk kapris
- 2 dl riven parmesan
- 1 kruka basilika plockade blad
Gör så här
Värm ugnen till den temperatur som anges på pizzadegens förpackning och rulla ut pizzan på en papprad plåt. Bred först färskost och sedan tapenade över hela degen.
Låt kronärtskockshjärtana rinna av, och skiva dem så att skivorna håller ihop vid botten. Lägg skivorna i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar. Bred ut dem över pizzan och strö över kapris och parmesanost.
Grädda pizzan tills den är gyllene och frasig, cirka 15 minuter. Strö över basilika och servera skuren i små snibbar.