Pizza med kronärtskockor

Du behöver 1 st rulle kyld färdig pizzadeg 150 g färskost med vitlök 1 dl tapenade från burk 400 g kronärtskocka 1 burk 2 tsk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld färdig pizzadeg
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1 dl tapenade från burk
  • 400 g kronärtskocka 1 burk
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk kapris
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 kruka basilika plockade blad

Gör så här

1

Värm ugnen till den temperatur som anges på pizza­degens förpackning och rulla ut pizzan på en papprad plåt. Bred först färskost och sedan tapenade över hela degen. 

2

Låt kronärtskockshjärtana rinna av, och skiva dem så att skivorna håller ihop vid botten. Lägg skivorna i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar. Bred ut dem över pizzan och strö över kapris och parmesanost.

3

Grädda pizzan tills den är gyllene och frasig, cirka 15 minuter. Strö över basilika och servera skuren i små snibbar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top