Laxburgare med guacamole

Du behöver Picklad gurka 4 st snacksgurkor 3 msk vit balsamvinäger 1 msk socker 1-2 krm salt Wasabimajonnäs 5-6 msk majonnäs 1 tsk wasabipasta Guacamole...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Picklad gurka

4 st snacksgurkor
3 msk vit balsamvinäger
1 msk socker
1-2 krm salt

Wasabimajonnäs

5-6 msk majonnäs
1 tsk wasabipasta

Guacamole

1 st mild röd chili
0.5 kruka koriander
2 st mogna avokador
1 st lime saften
flingsalt

Laxburgare

700 g laxfilé skinn- och benfri
2-3 st salladslökar
1 msk finriven ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk majonnäs
1 dl vetemjöl
2-3 msk smör och rapsolja

Till servering

hamburgerbröd
skivad rödlök
tomatklyftor
salladsblad
limeklyftor
chilisås

Gör så här

1

Picklad gurka Skär gurkan i tunna skivor. Rör ihop balsamvinäger, socker och salt. Vänd ner gurkan. Låt stå cirka 15 minuter.

2

Wasabimajonnäs Rör majonnäs och wasabipasta slätt. Smaka av.

3

Guacamole Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet slätt, gärna med stavmixer. Blanda i chili, koriander och limesaft för hand. Smaka av med salt.

4

Laxburgare Skär laxen i mind­re bitar och kör snabbt till färs i matberedare monterad med kniv. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda laxfärs, ingefära, vitlök och salt. Blanda i majonnäsen och salladslöken. Forma färsen till fyra biffar. Vänd dem i mjölet. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna, stek i biffarna 3–5 minuter på varje sida. Salta, peppra och låt vila i pannan cirka 5 minuter. Dela och rosta brödet under tiden.

5

Servera burgarna i bröd med wasabimajonnäs, salladsblad, guacamole, picklad gurka och rödlöksringar. Bjud lime- och tomatklyftor och chilisås till.


Kommentar:
Lax är perfekt till fiskburgare. Vi smaksätter den med ingefära och salladslök och serverar med guacamole, wasabimajonnäs och picklad gurka.

Annons
Scroll to Top