Du behöver
Picklad gurka
4 st snacksgurkor
3 msk vit balsamvinäger
1 msk socker
1-2 krm salt
Wasabimajonnäs
5-6 msk majonnäs
1 tsk wasabipasta
Guacamole
1 st mild röd chili
0.5 kruka koriander
2 st mogna avokador
1 st lime saften
flingsalt
Laxburgare
700 g laxfilé skinn- och benfri
2-3 st salladslökar
1 msk finriven ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk majonnäs
1 dl vetemjöl
2-3 msk smör och rapsolja
Till servering
hamburgerbröd
skivad rödlök
tomatklyftor
salladsblad
limeklyftor
chilisås
Gör så här
Picklad gurka Skär gurkan i tunna skivor. Rör ihop balsamvinäger, socker och salt. Vänd ner gurkan. Låt stå cirka 15 minuter.
Wasabimajonnäs Rör majonnäs och wasabipasta slätt. Smaka av.
Guacamole Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet slätt, gärna med stavmixer. Blanda i chili, koriander och limesaft för hand. Smaka av med salt.
Laxburgare Skär laxen i mindre bitar och kör snabbt till färs i matberedare monterad med kniv. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda laxfärs, ingefära, vitlök och salt. Blanda i majonnäsen och salladslöken. Forma färsen till fyra biffar. Vänd dem i mjölet. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna, stek i biffarna 3–5 minuter på varje sida. Salta, peppra och låt vila i pannan cirka 5 minuter. Dela och rosta brödet under tiden.
Servera burgarna i bröd med wasabimajonnäs, salladsblad, guacamole, picklad gurka och rödlöksringar. Bjud lime- och tomatklyftor och chilisås till.
Lax är perfekt till fiskburgare. Vi smaksätter den med ingefära och salladslök och serverar med guacamole, wasabimajonnäs och picklad gurka.