Du behöver
- 1 st rödlök
- 1 msk strösocker
- 3 msk äppelcidervinäger
- 300 g vitkål
- 0.5 kruka koriander
- 1 st jalapeño färsk
- 1.5 dl majonnäs
- salt och peppar
- 4 st grillade kycklingfiléer
- mediumstora tortillabröd
- 4 st limeklyftor
Gör så här
Skala och skär löken i ringar. Blanda dem med sockret tills löken börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå cirka 15 minuter.
Strimla kålen. Hacka koriandern. Skär jalapeñon i tunna skivor.
Blanda majonnäs, kål, koriander och jalapeño. Smaka av med salt och peppar.
Värm och skiva kycklingfiléerna. Servera dem med coleslaw i värmda tortillabröd tillsammans med den picklade löken. Pressa över lime.
Vitkål används ofta till coleslaw, här får den texmex-smak av färsk koriander och jalapeño. Gott i mjuk taco med kyckling och picklad lök.