Gong bao med sidfläsk

Du behöver 400 g färskt sidfläsk Marinad 2 msk ljus soja 1 msk vatten 1 msk risvinäger Sås 2 msk ljus soja 1 tsk mörk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färskt sidfläsk

Marinad

2 msk ljus soja
1 msk vatten
1 msk risvinäger

Sås

2 msk ljus soja
1 tsk mörk soja
1 msk risvinäger
1 msk vatten
1 tsk sesamolja
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl

Grönsaker

3 st vitlöksklyftor
3 st salladslökar
2 st morötter
1 st röd paprika
1 msk finhackad färsk ingefära
0.5 tsk chiliflakes
neutral olja till stekning

Till servering

1 dl jordnötter rostade, osaltade
4 prt nykokt ris gärna sushiris
strimlad salladslök

Gör så här

1

Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor. Lägg strimlorna i en skål. Rör ihop marinaden och häll den över köttet. Rör om och låt stå under tiden som resten förbereds.

2

Sås Blanda alla ingredienser till såsen och rör om väl så att potatismjölet blandas in ordentligt. 

3

Skala och hacka vitlöken, strimla salladslöken. Tärna morötter och paprika. 

4

Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna. 

5

Tillsätt vitlök, salladslök, morötter, paprika, ingefära och chiliflakes. Fortsätt fräsa under omrörning i ett par minuter. 

6

Häll såsen i pannan. Låt koka ihop någon minut och rör ner jordnötterna. Strö över salladslök och servera. 


Kommentar:
Fläskkött trivs väldigt bra ihop med vitlök och ingefära och passar därför perfekt till asiatisk mat. Den kinesiska grytan gong bao är sötsyrlig och får trevlig knaprighet av jordnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top