Du behöver
- 300 g krabbkött
- salladslökar
- 1 st mango
- 0.5-1 st röd chilifrukt finhackad
- 1 msk finhackad färsk koriander
- 1 st pressad saft av lime
- flingsalt
Avokadosalsa
0.5 kruka färsk koriander
1-2 st pressad saft av lime
0.5 st jalapeño finhackad
3-4 msk majonnäs
1 st avokado
salt och svartpeppar
0.5 st påse nachochips
Gör så här
Lägg krabbköttet i en skål.
Skär löken i tunna skivor. Skala och skär mangon i mindre bitar. Blanda i en annan skål med finhackad chili, koriander, limesaft och lite salt.
Grovhacka koriandern till avokadosalsa men spar lite till dekoration. Lägg ner i en mixer med limesaft, hackad jalapeño, majonnäs och skalad, urkärnad, tärnad avokado. Kör till en slät kräm, smaka av med lite salt och peppar.
Lägg upp avokadosalsan i en skål och lägg en matsked på varje nachochips. Fortsätt med mangosalsa och krabba. Toppa med hackad koriander. Servera genast!
Servera en fruktig drink till förrätten. Blanda 4 cl ljus rom med 2 cl
cointreau och saften av 1/2 lime. Häll upp i ett glas med is, och fyll på med kylt tonic water. Dekorera med färsk mynta.