Hummersallad med grapefrukt

Du behöver Vitlöksmajonnäs 1 tsk färskpressad citronsaft 1 tsk dijonsenap 1 st äggula 1.5 dl rapsolja 0.5 st klyfta vitlök salt 2 st kokta humrar...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Vitlöksmajonnäs

1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 st äggula
1.5 dl rapsolja
0.5 st klyfta vitlök
salt
2 st kokta humrar
500 g räkor med skal
2 st röda grapefrukter
10 skiva baguetteskivor
smör till stekning

Dressing

1 msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja
2 tsk finhackad schalottenlök
0.25 tsk salt
1 st påse machesallad
2 st avokador
korianderblad eller dill

Gör så här

1

Vitlöksmajonnäs: Vispa samman citronsaft, dijonsenap och äggula i en skål och tillsätt sedan oljan droppvis under fortsatt vispning tills du får en tjock majonnäs. Smaka av med riven eller pressad vitlök, salt och eventuellt mer citron. Förvara i kyl.

2

Rensa humrarna och plocka ur så mycket kött som möjligt. Skär köttet i mindre bitar. Skala räkorna.

3

Skär bort skal och allt vitt från grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Stek brödskivorna frasiga och gyllene i smör och låt rinna av på hushållspapper.

4

Dressing: Vispa ihop citronsaft, olivolja, lök och salt i en skål, låt dra upp till 30 minuter. 

5

Skölj och torka salladen. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon, klyfta fruktköttet.

6

Lägg upp grapefrukt, avokado, hummer, räkor och mâchesallad på fyra tallrikar. Ringla över lite dressing, spritsa eller klicka ut majonnäs. Avsluta med baguetteskivor och lite färska örter, gärna både koriander och dill.


Kommentar:
Hummer är en självklarhet för många på nyår, men innehåller förhållandevis lite kött. Vi drygar ut med räkor i en fräsch, lyxig sallad med avokado och grapefrukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top