Salmalax i hjärtsallad

Du behöver Sojamajonnäs 1 st äggula 1 tsk dijonsenap 1 tsk citronsaft 1.5 dl rapsolja 1-2 tsk japansk soja 3 msk sesamfrön 200 g salmalax...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Sojamajonnäs

1 st äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
1.5 dl rapsolja
1-2 tsk japansk soja
3 msk sesamfrön
200 g salmalax
2 st hjärtsalladshuvud
0.5 st silverlök
korianderblad
chiliflakes
flingsalt

Gör så här

1

Vispa samman äggula, senap och citronsaft, vispa sedan i oljan droppvis till en tjock majonnäs, smaka av med soja. 

2

Rosta sesamfröna i torr stekpanna tills de börjar bli gyllene. Låt svalna och grovstöt sedan i mortel. Häll över ungefär hälften på en tallrik.

3

Sota salmalaxen mycket hastigt runtom i torr het panna. Vänd laxen i de mortlade sesamfröna. Lägg i kyl till servering.

4

Separera och skölj hjärtsalladens blad. Torka väl i salladsslunga eller kökshandduk. Skala silverlöken och skiva den mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i isvatten.

5

Skiva laxen med vass kniv, lägg upp salladsbladen på stort fat, lägg en bit lax i varje salladsblad, toppa med en klick sojamajo, lite avrunnen silverlök, koriander, extra sesamfrön, chiliflakes och en gnutta salt.


Kommentar:
Godare än så här blir det inte! Salmalax, sesamfrön och majonnäs smaksatt med soja i krispiga ­salladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top