Kesoplättar

Du behöver 2 st ägg 3 dl mjölk 1.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker 1 dl keso el rivna morötter smör eller...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl keso el rivna morötter
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1

Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och socker till en jämn smet i rymlig bunke. Rör i keson. 

2

Hetta upp plättlaggen på något mer än medelvärme och smält lite smör i varje plättgrop. Stek plättarna gyllenbruna på undersidan, vänd och låt andra sidan också ta lite färg.

3

Servera med (lingon)sylt.


Kommentar:
Vem vill inte ha plättar till kvällsmat! Ja, eller våfflor, som samma smet kan
gräddas till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top