Cruditéer med laxdipp

Du behöver 200 g färskost av philadelphiatyp 125 g varmrökt lax skinn- och benfri 0.5 dl vispgrädde 1 tsk citronsaft 2 msk hackad dill salt...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 125 g varmrökt lax skinn- och benfri
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • citron

Till servering färska späda morötter, rädisor och gemsallad

Gör så här

1

Lägg färskost och lax, delad i mindre bitar, i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Tillsätt grädde och citronsaft och mixa ihop. Tillsätt dillen och mixa snabbt ihop.

2

Smaka av laxkrämen med salt och lägg den i en skål. Peppra och garnera med citronskal.

3

Servera med morötter, rädisor och sallad.


Kommentar:
Späda grönsaker är goda att dippa i en krämig laxröra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top