Du behöver
- 2 st ägg
- 2 st röd lök
- 1 msk strösocker
- 1 msk vit balsamvinäger
- 3-4 dl broccolibuketter
- grillade kycklingfiléer 1 stor eller 2 små
- 1 dl salta jordnötter
- 0.25 st ark nori sjögräsark
- 5 dl hönsbuljong från tärning
- 1 st burk kokosmjölk 400 ml
- koriander eller thaibasilika, 1 kvist
- 1 msk limesaft
- 1 tsk fisksås
- 1-2 msk chilisås på flaska
- 4 prt nudlar t.ex risnudlar
Extra garnering
1 msk rostade sesamfrön
chiliflakes
thaibasilika eller koriander
Gör så här
Mjukkoka, skala och dela äggen.
Skala och skiva löken tunt, använd gärna mandolin. Blanda lök och socker i en skål, tills löken börjar safta sig. Blanda i vinäger.
Ångkoka eller lättkoka broccolibuketterna.
Skär kycklingen i tunna skivor. Hacka jordnötterna. Klipp noriarket i tunna strimlor.
Blanda buljong, kokosmjölk och thaibasilika i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 3 minuter. Ta upp och kasta basilikan. Smaksätt buljongen med limesaft, fisksås och chilisås och håll den varm.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag. Fördela nudlarna i 4 djupa tallrikar eller skålar. Fördela över kokosmjölksbuljongen. Toppa med kycklingskivor, broccolibuketter, picklad rödlök, jordnötter och ägghalvor. Garnera med noristrimlor, sesamfrö, chiliflingor och thaibasilikablad.
Nudelsoppa kan varieras med det man har hemma, här rundas den av med kokosmjölk och toppas med kyckling, jordnötter och ägghalvor.